АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав митрополита Василя Семенюка з нагоди трьох ювілеїв

Неділя, 30 червня 2019, 18:56
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородив Патріаршою грамотою владику Василя Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського, з нагоди трьох ювілейних дат: 70-річчя з дня народження, 45-річчя священничих свячень, 15-річчя єпископської хіротонії. Грамоту було урочисто прочитано і вручено ювіляру 30 червня 2019 року у Зарваниці.

«У вашому служінні сам Господь через Святі Тайни, проповідь, добрі діла невидимо сходить і спочиває у своїй Церкві, роблячи кожного християнина причасником Божої благодаті», – мовиться у тексті грамоти.

«Святкування ваших ювілеїв – це велика подія для всіх нас. Разом із вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові», – сказано в грамоті.

На переконання Блаженнішого Святослава, багатолітнє святительське служіння митрополита Василя слугує взірцем життя доброго пастиря для семінаристів і випускників Тернопільської духовної семінарії, до будівництва і розвитку якої він доклав багато зусиль. У вашій особі священнослужителі бачать духоносного старця, який завжди готовий надати щиру підтримку та розраду.

«Для сотні тисяч вірних нашої Церкви ви стали турботливим батьком і ревним проповідником Христової правди. У новітню історію нашої Церкви і Батьківщини ви вже вписані як великий будівничий Марійського відпустового місця в Зарваниці, яке на сьогодні стало всесвітньовідомою паломницькою святинею. На вашому прикладі віруючі люди вчаться любити Богородицю і молитися до Неї», – відзначається в тексті.

Також наголошується на активній участі митрополита Василя Семенюка в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та безумовного авторитету серед владик, що сприяло прийняттю багатьох важливих рішень для блага Церкви.

«Ваші співбрати-єпископи вважають вас мудрим порадником у складних справах. Складаємо вдячність за вашу відкритість і постійну підтримку місійних проектів нашої Церкви. Нехай милосердний Господь сторицею віддячить вам своєю благодаттю», – побажав Глава УГКЦ.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next