АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Папу Франциска з ювілеєм 85-річчя

П'ятниця, 17 грудня 2021, 20:05
17 грудня Святішому Отцеві Франциску виповнилося 85 років з дня народження. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, надіслав йому вітального листа, у якому, зокрема, подякував за «постійну підтримку України».

Від імені Української Греко-Католицької Церкви Блаженіший Святослав побажав Папі Франциску Божого благословення у «петровому служінні» та зазначив, що завдяки Його Святості «Церква у ці важкі часи з любов’ю та милосердям здійснює свою місію проголошення Доброї Новини на екзистенціальних периферіях сучасного світу».

Глава УГКЦ також подякував Папі Франциску за його «постійну активну підтримку та батьківську опіку для українського народу». «З огляду на драматичну ситуацію в нашій країні, прошу Вашу Святість продовжувати молитися за мир для нашого багатостраждального народу», – йдеться у листі Блаженнішого Святослава.

День народження Папи є звичайним робочим днем у Ватикані, який супроводжується жестами солідарності стосовно убогих. Цьогоріч Папа святкував свій ювілейний день народження з групою біженців, котрі прибули до Італії з Кіпру внаслідок домовленості між Святим Престолом та урядами Італії і Кіпру.

Читайте також: Папа Римський: «Нехай Різдво Господнє принесе мир Україні!»

Нагадаємо, що у неділю, 12 грудня, після традиційної молитви «Ангел Господній» Папа Франциск висловив слова підтримки для України та закликав до «серйозного міжнародного діалогу», щоб напруга довкола кордонів України була розв’язана дипломатичним шляхом, а «не за допомогою зброї».

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі,
фото з архіву

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next