АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Папу Франциска з ювілеєм священства

Субота, 14 грудня 2019, 15:10
13 грудня 1969 року Хорхе Маріо Бергольйо, якому виповнилося 33 роки, був рукоположений на священника. Свій 50-річний ювілей священничого служіння він святкує як Вселенський Архиєрей, а його головним посланням до світу є милосердя Бога до людини.

З цієї нагоди Блаженніший Святослав надіслав Святішому Отцеві вітального листа, у якому також висловив подяку за «близькість та підтримку УГКЦ». Глава УГКЦ вказав на особистий приклад тоді ще кардинала Буенос-Айреса для молодого єпископа з України, згадуючи свій перший досвід єпископського служіння, а також подякував Папі за постійну підтримку для України, виявлену через його конкретні жести та ініціативи: «Ваша безперервна підтримка українського народу впродовж останніх п'яти років його великих страждань, спричинених російською агресією, вселяє надію та сповнює нас духовною силою».

У своєму листі Блаженніший Святослав також пригадав постать владики Степана Чміля: «Відчуваємо особливе Боже благословення, що український священник зробив свій важливий внесок на дорозі Вашого священничого покликання. Адже саме від Вас, Святіший Отче, ми дізналися про цей особливий зв’язок з владикою Степаном Чмілем, - людини, яка «зробила для Вас багато добра» і від якої Ви отримали «живе свідчення випробування віри серед жахливих атеїстичних переслідувань минулого століття».

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next