АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав учасників Літньої школи в Римі

Понеділок, 10 липня 2017, 11:40
9 липня в приміщенні Товариства “Свята Софія” в Римі розпочалась Літня школа на тему “Постать Патріарха Йосифа Сліпого в контексті міжнародних церковних і політичних відносин”, приурочена 125-літтю від дня його уродин. З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, надіслав учасникам школи привітального листа та закликав до подальших наукових пошуків.

Зачитав привітального листа о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Глави УГКЦ в Римі. У своєму зверненні Блаженніший Святослав зазначає, що місце проведення Літньої школи є не випадковим, адже саме з Риму “мій славний попередник, не маючи змогли жити і працювати в незалежній Україні, будував український світ. Тут він заклав собор Святої Софії Премудрості Божої та поряд із ним Український католицький університет, опираючись на віру і науку як міцний фундамент відродження Української Церкви та Держави”.

Глава УГКЦ також висловив переконання, що тема значення постаті Патріарха Йосифа в контексті міжнародних відносин вимагає  багатьох ґрунтовних досліджень та заохотив молодих науковців до подальших наукових пошуків. Він також подякував УКУ та Товариству “Свята Софія” за співпрацю в організації Літньої школи в м. Римі. “Особливу вдячність висловлюю п. Олегу Турію, проректору УКУ, за його жертовну працю для гідного вшанування ювілею 125-ліття від дня народження Патріарха Йосифа”, - пише Глава УГКЦ.

Додамо, що Літня школа відбувається в Римі з 9 по 15 липня. До участі були запрошені студенти-магістранти, докторанти і молоді науковці, які займаються проблематикою, пов’язаною з темою Школи. Лекторами Школи є о. Богдан Прах, ректор УКУ, о. Іван Дацько, президент Інституту екуменічних студій УКУ, Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ, та інші молоді науковці з України і закордонних наукових інституцій.

Школа розпочалась Архієрейською Божественною Літургією, котру очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.   

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next