АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав учасників урочистої академія з нагоди столітнього ювілею владики Андрія Сапеляка

Субота, 14 грудня 2019, 15:06
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав надіслав привітання учасникам урочистої академії з нагоди столітнього ювілею владики Андрія Сапеляка, яка 14 грудня відбувається у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

«Сьогодні дякуємо милосердному Богові, який удостоїв нашу Церкву таким велетнем духу і служіння. Висловлюю подяку і вам, тим, хто бере участь у цьому заході пам’яті й молитви. Закликаю на вас Божу благодать, щоб ви щедро зачерпнули з великої життєвої, духовної та наукової спадщини владики Андрія», – побажав Блаженніший Святослав.

За його словами, сьогоднішня академія є простором, в якому слухаючи доповіді, можна відкривати для себе світ, що в ньому жив і творив владика Андрій.

Предстоятель відзначив, що в деяких випадках владика Андрій Сапеляк не долучався до історії, а сам ставав історією. Отримавши благословення від митрополита Андрея, він почав своє служіння, віддаючи його особливій опіці Пресвятої Богородиці. Бог зі свого милосердя обдарував цього церковного мужа довгим життям, яке він плідно прожив у різних країнах, серед різних культур, релігій і народів. Незважаючи на всі виклики, владика Андрій залишився вірним сином своєї Церкви, ревним борцем за Незалежність України і старанним наставником молоді. За свою жертовну посвяту роботі з молоддю отримав заслужене звання – «місіонер молоді».

«Настанови і моделі виховання молоді Дона Боско, особистий приклад життя владики допомогли десяткам юнаків відкрити своє покликання до служіння Богові у священичому і монашому станах. Тож сьогодні його молитвам хочу поручити опіку над покликаннями до Згромадження отців салезіан», –написав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав вважає, що життя владики Андрія є безцінним скарбом для віруючих людей, а особливо для нас, які живемо у складні часи для нашої держави.

Предстоятель висловив жаль, що не зможе взяти участі в пам’ятних заходах, оскільки цими днями він бере участь у Постійному Синоді УГКЦ у США.

Нагадаємо, 12 грудня у Львові розпочалися урочистості з нагоди 100-річчя від дня народження владики Андрія Сапеляка. Зокрема, відбувся науковий семінар «Українська Греко-Католицька Церква на ІІ Ватиканському Соборі», що проходив у Львівській духовній семінарії Святого Духа, зібрав осіб, які були близько знайомі з єпископом.

13 грудня відбулося Богослужіння у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Львові, поминальна Панахида та освячення надгробного пам’ятника на цвинтарі у м. Винники. 14 грудня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці пройде урочиста академія з нагоди столітнього ювілею владики Андрія Сапеляка.

На завершення урочистостей відбудеться відкриття Музею українських греко-католицьких салезіан імені владики Андрія.

Співорганізаторами урочистостей були отці Згромадження салезіан святого Івана Боско.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next