АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав владику Василя Тучапця із 25-річчям священничих свячень

Вівторок, 12 липня 2022, 10:00
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви привітав екзарха Харківського владику Василя Тучапця із 25-річчям священничих свячень.

«Рівно двадцять п’ять років тому в катедральному соборі в Івано-Франківську з рук сповідника віри, світлої пам’яті владики Софрона Дмитерка, Ви, вже як чернець Чину святого Василія Великого, отримали священничі свячення. Своє священниче служіння Ви здійснювали в найбільших василіанських духовних осередках: Крехові, Жовкві та Золочеві. Довгі роки Ви викладали аскетичні науки у Василіанському інституті філософсько-богословських студій і в Харківській колегії УАПЦ», – мовиться у вітальному листі.

З часу перенесення осідку Глави нашої Церкви до Києва, пригадує Блаженніший Святослав, владика Василій душпастирював в храмі Святого Василія Великого на столичній Львівській площі. Упродовж тих років, коли споруджували Патріарший собор Воскресіння Христового, цей храм отців василіан був місцем, де Глава Церкви служив святкові Різдвяні та Пасхальні Літургії, де відзначалися всі важливі події з життя нашої Церкви та її ієрархії.

«Наші миряни досі теплими словами згадують Ваше священниче служіння в цій парафії. Сьогодні ж великої Божої ласки мати такого душпастиря сподобилися вірні Харківського екзархату та й всі жителі міста-мученика Харкова, із якими Ви завжди поруч і яких підтримуєте і земним, і небесним хлібом у моменти найважчих випробувань, що їх принесла нам усім окупаційна росія», – зазначено у привітанні.

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення. Хай Господь збереже Вас і примножить роки Вашого життя. Ці вітання засилаємо Вам із берегів нашого сивочолого Дніпра в дні великого протистояння нашого народу жорстокому агресорові з великою надією на перемогу!», – мовиться у привітанні.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next