АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав єпископа-емерита Василя Лостена з 50-річчям єпископських свячень

Вівторок, 25 травня 2021, 07:00
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику Василя Лостена, єпископа-емерита Стемфордської єпархії, з нагоди святкування 50-річчя єпископських свячень.

«Святкування вашого ювілею, – мовиться у тексті грамоти, – для всіх нас є знаком великого Божого благословення, яке через ваше служіння, наче миро, спливає на боголюбивий люд вірних нашої Церкви. Разом із вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові».

Предстоятель відзначає, що в особі ювіляра священнослужителі завжди знаходять вірного порадника та сердечну підтримку. «Для сотні тисяч вірних нашої Церкви ви стали добрим батьком, ревним проповідником Христової правди. Ваше життя і служіння повне Божого благословення, яке рясними плодами вилилося на нашу Церкву. Завдяки співпраці з мирянами вам вдалося здійснити низку важливих проєктів, один із найбільших серед яких – відкриття каплиці Святої Ольги в базиліці Святого Петра в Римі, що стало знаком незмінної єдності нашої Церкви із Апостольським престолом», – наголошується в тексті листа.

«Усе це свідчить про вас як про людину великої віри, яка щиро дбає про розвиток нашої Церкви, докладаючи до цього всіх зусиль», – підсумував Блаженніший Святослав, побажавши, щоб милосердний Господь сторицею віддячив владиці своєю благодаттю і прийняв дар його служіння, як приємну жертву.

Біографічна довідка

Владика Василь Лостен народився 11 травня 1930 року в м. Чесапік (штат Меріленд, США). Його священничі свячення відбулися 10 червня 1957 року. Святитель: владика Костянтин Богачевський, митрополит Філадельфійський.

25 травня 1971 року в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у м. Філадельфії (США) о. Василь став єпископом.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next