АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав католиків з Христовим воскресінням: «Останнє слово завжди має життя вічне»

Неділя, 27 березня 2016, 14:22
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав узяв участь у пасхальному Богослужінні в католицькому прокатедральному соборі Святого Олександра в Києві.

Звертаючись до вірних, Предстоятель відзначив, що Пасха – це найбільше християнське свято, бо ми святкуємо те, що є найважливіше в християнській вірі. «Каже апостол Павло: якщо Христос не воскрес, то марна ваша віра. Ми сьогодні святкуємо те, що світло завжди перемагає темряву, правда перемагає всякий вид неправди, добро завжди перемагає зло, а життя завжди перемагає смерть», – сказав Блаженніший Святослав.

На його думку, це, можливо, найважливіше, що нам сьогодні бракує в Україні. «Нам, – каже архиєрей, – часто здається, що ми блукаємо в темряві, але останнє слово має світло. Нам здається, що ми живемо в тенетах великої неправди, але останнє слово завжди є за правдивими людьми. Здається, що смерть вдирається в наше тіло, на нашу землю, у наші родини, але завжди останнє слово має життя, і то життя вічне, тому Христос воскрес!»

Відтак Глава УГКЦ привітав усіх, хто святкує Пасху за григоріанським календарем, із Христовим воскресінням і побажав Божого благословення, світла, миру, святої і благословенної Пасхи Христової.

Насамкінець запросив охочих до Патріаршого собору Воскресіння Христового, щоб святкувати разом із греко-католиками свято Пасхи за юліанським календарем.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next