АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав Католицьке скаутство Європи з нагоди проведення Загальних зборів

Вівторок, 24 листопада 2020, 10:02
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав Католицьких скаутів Європи в Україні з нагоди проведення Загальних зборів.

Захід відбувся 21-22 листопада 2020 року у Патріаршому домі у Львові.

У привітанні Предстоятель подякував молодіжній організації за повідомлення про проведення  цього року Загальних зборів. Глава Церкви відзначив, що на правах господаря, широко відчиняє  двері  Патріаршого дому та зичить, щоб збори за Божим благословенням були результативними і багатими на добрі ідеї. 

«Щиро прохаю вас, щоб ви приділили особливу увагу спільній молитві, бо саме через неї Господь виявить вам Свою волю. Спільно прикликайте Святого Духа, який «всюди є і все наповняє», щоб Він допоміг вам у прийнятті важливих рішень. Інколи потрібно зі смиренням і подякою прийняти минуле, щоб, ввіривши все в Божі руки, творити майбутнє», - наголосив Отець і Глава УГКЦ.

У листі-привітання він також підкреслив, що головним завданням скаутів  є знайти найкращі на сьогодні інструменти, щоб ними послужити молодій людині бути ближче до Бога.

«У складних ситуаціях, за прикладом святого Івана Павла ІІ, завжди ідіть до джерел, якими є  Євангеліє Господа нашого Ісуса Христа та праці засновника скаутського руху, вашого засновника, Роберта Бейден-Пауелла. Адже цінності не треба вигадувати, їх просто потрібно відкрити для себе та свого ближнього і згідно з ними жити. Для віруючої людини, християнина, зокрема католицького скаута, найбільша цінність – це життя у воскреслому Христі, який учора й сьогодні – той самий навіки», - мовиться у листі.

«Нехай милосердний Господь винагородить вас своїми щедрими дарами та зішле на вас ласки для успішного проведення вашого важливого заходу. Сьогодні, як ніколи, наша Церква потребує щирих молодих сердець, запалених любов’ю до Христа та Його Матері – Пресвятої Богородиці, щоб ними послужити цьому світові, який так часто позначений болем, зневірою та страхом перед майбутнім. У ніжні руки Божої Матері віддаю всіх вас, вимолюючи в Неї всіх потрібних вам ласк», - побажав на завершення Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next