АКТУАЛЬНО

Грамоту Глави УГКЦ для найстаршого ченця-василіанина зачитали на Асамблеї монашества УГКЦ та РКЦ

Середа, 16 вересня 2015, 14:10
16 вересня, другого дня роботи першої спільної Асамблеї монашества УГКЦ та РКЦ, її учасники привітали найстаршого ченця ЧСВВ о. Доротея Шимчія з нагоди його столітнього ювілею.

Насамперед зачитали грамоту від Блаженнішого Святослава, адресовану ювіляру. У ній Глава Церкви пише таке: «Ваше життя повне пастирської жертовності й посвяти справі проповідування Євангелія Господа нашого Ісуса Христа. Ваше служіння зарясніло численними плодами для Божої слави в Бразилії, Аргентині, Парагваї, Італії, Україні, де впродовж багатьох років ви перебували. Ваші місії, проповіді, конференції донесли Добру Новину до сотень людей, які через Таїнства, що їх Ви уділяли, ставали членами Церкви Христової». Вітаючи, Предстоятель УГКЦ подякував василіанину та висловив своє визнання і похвалу.

Натомість о. Доротей поділився з учасниками Асамблеї досвідом свого богопосвяченого життя: «Тішуся, що можу бути тут сьогодні із вами, щоби підкреслити значення посвяченого життя Богові. Коли дивлюся на своє столітнє життя, то визнаю, що це велика ласка і дар Божий витримати в покликанні». Священик зауважив, що багато починають і присягають Богові, однак у тому покликанні дуже легко заломлюються. «Тому мені дуже мило, що я той, хто пережив 70 літ монашого життя і дожив до такого віку. Однак мені потрібно готуватися вже до іншого життя». Довгожитель-василіанин пригадав також свою довголітню працю з молодими покликаннями.

«Бажаю вам гідно витримати своє життя в Бозі», - побажав о. Доротей римо- і греко-католицькому монашеству.

Додамо, що 14-18 вересня у Львові відбувається спільна перша Асамблея монашества РКЦ та УГКЦ «Побачив два човни».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next