АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав учасників конференції «Християнська педагогіка УГКЦ: досвід та перспективи»

П'ятниця, 05 липня 2019, 09:59
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав учасників конференції «Християнська педагогіка УГКЦ: досвід та перспективи», яка проводиться 5-6 липня у Львові.

Конференція «Християнська педагогіка УГКЦ: досвід та перспективи» організована структурними підрозділами Патріаршої курії у співпраці із Катехитично-педагогічним інститутом Українського католицького університету. Конференція пройде під духовною опікою блаженної Йосафати Гордашевської, пам'ять якої відзначається цього року на рівні всієї Церкви.

«Тож її молитвам поручаю успіх проведення цього важливого заходу та молюся, щоб Господь благословив кожного із вас на плідну працю», – написав Блаженніший Святослав у привітальному листі владика Давидові Мотюку, голові Патріаршої катехитичної комісії.

Висловив подяку організаторам, які доклали чимало зусиль до підготовки та проведення цього наукового заходу.

Предстоятель УГКЦ попросив учасників пам’ятати про мету і завдання катехитичного служіння. «Метою катехизації – основного діяння Церкви – є навчати й виховувати у вірі християнина та провадити його до сопричастя з Ісусом Христом та церковною спільнотою. А завдання – привівши людину до зустрічі з Ісусом Христом, досягти того, щоб вона, пізнавши Його, повірила в Нього, жила в єдності з Ним і, за словами апостола Павла, дозрівала до повноти Христа», – написав Глава Церкви.

«Бути учнем Христовим – це місія всього нашого життя. Ось чому навчання і передавання віри (катехизація) – це не лише підготовка дітей до першої Святої Сповіді та урочистого Святого Причастя, а постійне і безперервне зростання у вірі всіх вірних Христової Церкви – дітей, молоді та дорослих», – вважає Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next