АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Збройні сили України та українське військове душпастирство»

Вівторок, 13 грудня 2011, 14:54
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, подякував організаторам заходу за можливість, надану представникам різних конфесій для того, щоби бути разом і шукати спільних засобів, як послужити вірним в українському війську. Одночасно Блаженніший Святослав висловив жаль із приводу того, що донині капеланство офіційно не визнане державою.
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, подякував організаторам заходу за можливість, надану представникам різних конфесій для того, щоби бути разом і шукати спільних засобів, як послужити вірним в українському війську. Одночасно Блаженніший Святослав висловив жаль із приводу того, що донині капеланство офіційно не визнане державою. «Ми знаємо яскраві приклади жертовного та подвижницького служіння українських капеланів у різні періоди нашої історії. Адже капелан завжди був зі своєю паствою, поділяючи всі її тілесні та духовні випробовування, власним життям свідчив силу Господа, сприяв утвердженню у вірі інших людей. Сучасні Збройні сили України самі відчули цю потребу, виконуючи миротворчу місію в неспокійних куточках світу», - зазначив Глава Церкви. Блаженніший Святослав висловив сподівання, що конференція дозволить знайти форму співпраці Церкви і держави задля забезпечення рівних можливостей усім сповідувати свої релігійні переконання у Збройних силах України, побажавши всім учасникам заходу віднайти порозуміння і сформувати спільне бачення того, як Церква найкраще може послужити кожному українському військовому, який потребує душпастирської опіки.  

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next