АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав владику Лаврентія Гуцуляка з ювілеєм

Вівторок, 26 січня 2021, 10:56
Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав митрополита Вінніпезького Лаврентія із 70-річчям з дня народження.

У вітальному листі Глава Церкви висловив слова вдячності Господеві за дар життя, святительського служіння та за всі дари, якими Господь так рясно наділив ювіляра.  

«Ваше життя є безцінним скарбом, покладеним на вівтар Вінніпезької архиєпархії, для вірних якої Ви стали добрим пастирем, що віддає душу свою за овець своїх. Для тисяч українців, які в пошуках кращої долі опинилися на теренах Канади, Ви стали турботливим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод, хранителем нашої культури та ідентичності. Ваше життя і служіння повне Божого благословення, яке рясними плодами вилилося на нашу Церкву. Священнослужителі та богопосвячені особи щедро користають з Вашого глибокого, закоріненого в Христі-Господі, духовного досвіду», - йдеться у привітанні.

У листі Блаженніший Святослав не оминув увагою важливість служіння владики Лаврентія для розвитку і плекання богопосвяченого життя в Канаді. Позаяк Вінніпезький митрополит доклав чимало зусиль до збільшення покликань до монашого стану та духовної опіки Чину отців василіан у цій країні.

«Окремого визнання заслуговує Ваша наукова діяльність, яка увінчалася численними успіхами. Ви завжди були ревним дослідником літургійної спадщини нашої Церкви. Ваша активна участь в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ принесла чималі плоди. Ваші мудрі та виважені поради допомагали владикам приймати важливі рішення», - зазначив Глава Церкви.

«Нехай милосердний Господь сторицею віддячить Вам своєю благодаттю. Нехай прийме дар Вашого служіння, як приємну жертву, на свій престол, а Вам зішле з висот своє щедре благословення за молитвами Пресвятої Богородиці та всіх святих української землі. Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди, на многії і благії літа!» - побажав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next