АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав владику Володимира Ющака із 65-річчям

Вівторок, 19 липня 2022, 11:00
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви привітав владику Володимира Ющака, правлячого єпископа Вроцлавсько-Кошалінської єпархії, з 65-річчям від дня народження.

«Ваше служіння впродовж понад двадцяти років як єпископа Вроцлавсько-Гданського, а тепер Вроцлавсько-Кошалінського для вірних нашої Церкви в Польщі є прикладом доброго пастиря, який кладе душу за своїх овець», – зазначається у привітанні.

Для багатьох вірних нашої Церкви, пише Глава Церкви, які в пошуках кращої долі опинилися на терені Польщі, Ви стали турботливим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод, хранителем і популяризатором української культури та ідентичності.

«А тепер, під час війни в Україні, сотні тисяч українських жінок і дітей, які задля збереження власного життя покинули свої домівки, інколи вщент зруйновані російським окупантом, і втекли до Польщі – у Вашій особі знаходять співчуття і допомогу», – додає Верховний Архиєпископ УГКЦ.

Глава УГКЦ відзначив і активну участь владики Володимира в діяльності Синоду Єпископів УГКЦ, що «рясними плодами вилилося на нашу Церкву».

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення. Хай Господь збереже Вас і примножить роки Вашого життя», – мовиться у вітальному листі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next