АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ привітав із 60-літтям священичих свячень Владику Михайла (Гринчишина)

Середа, 30 травня 2012, 17:46
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, надіслав лист-привітання з нагоди 60-ліття священичих свячень Владиці Михайлу (Гринчишину), Апостольському екзархові для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, від імені єпископів Постійного Синоду УГКЦ. У листі-привітанні Предстоятель Церкви подякував Владиці Михайлу за те, що, «прийнявши безцінний дар - участь у Христовому священстві», він виконав довголітнє служіння і як ієромонах-душпастир, і як настоятель чернечої спільноти редимптористів, і як науковець-викладач, і як постулятор беатифікаційних справ.
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, надіслав лист-привітання з нагоди 60-ліття священичих свячень Владиці Михайлу (Гринчишину), Апостольському екзархові для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, від імені єпископів Постійного Синоду УГКЦ. У листі-привітанні Предстоятель Церкви подякував Владиці Михайлу за те, що, «прийнявши  безцінний дар - участь у Христовому священстві», він  виконав довголітнє служіння і як ієромонах-душпастир, і як настоятель чернечої спільноти редимптористів, і як науковець-викладач, і як постулятор беатифікаційних справ. «Особливо дякуємо Вам за довголітні роки Вашого архиєрейського  служіння як Екзарха  для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, як рівно ж за Вашу опіку над Екзархатом у Великобританії та Німеччині, коли була в цьому нагальна проблема», - йдеться у привітанні.

Департамент інформації УГКЦ

Біографічна довідка Миха́йло Гринчи́шин, ЧНІ (18 лютого 1929 р., Б'юкенен, Канада) — єпископ Української Греко-Католицької Церкви, Апостольський екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, редемпторист. Народився в селі Б’юкенен, провінція Саскачеван, Канада. 28 липня 1946 р. склав монаші обіти в Згромадженні отців редемптористів у Йорктоні. Висвячений на священика єпископом Максимом (Германюком) 25 травня 1952 р. в Торонто. Виконував душпастирське служіння в Нью-Йорку, Вінніпезі та Саскатуні. У 1955 р. захистив докторську дисертацію у Папському східному інституті в Римі, після чого деякий час викладав у семінаріях Канади. З 1970 р. — постулятор у беатифікаційному процесі Митрополита Андрея (Шептицького). Протягом 1972 — 1981 рр. — протоігумен отців редемптористів Канади і США. 27 листопада 1982 р. Папа Римський Іван Павло II призначив його Апостольським екзархом для українців Франції. Єпископську хіротонію отримав 30 січня 1983 р. Головним святителем був кардинал Йосиф (Сліпий), а співсвятителями — Митрополити Максим (Германюк) і Стефан (Сулик). У 1987—1989 рр. одночасно виконував обов'язки Апостольського адміністратора Екзархату для українців Великобританії.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next