АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ призначив духівника для Федерації католицьких студентських та академічних товариств «Обнова»

П'ятниця, 02 липня 2021, 14:37
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав іменував отця Юрія Блажиєвського духівником Федерації католицьких студентських та академічних товариств «Обнова» терміном на три роки. Про це йдеться у декреті Глави Церкви від 29 червня 2021 року.

«Дбаючи про духовний розвиток Католицьких студентських та академічних товариств «Обнова», беручи до уваги прохання президента Федерації цих товариств, вельмишановної пані Ірини Носик (Заяць) і враховуючи думку провінційного настоятеля Згромадження отців оріоністів високопреподобного отця Ауреліо Фузі, ми, владою нам даною, відповідно до припису кан. 939, п. 1 ККСЦ,іменуємо, Вас, преподобний отче Юрію, терміном на три роки духівником Федерації католицьких студентських та академічних товариств «Обнова»», - мовиться у документі.

«Хай Ваше служіння буде постійним свідченням присутності голосу Божого серед наших улюблених студентів», - побажав Отець і Глава УГКЦ.

Декрет новоіменованому духівнику вручив Голова Патріаршої комісії у справах молоді отець Ростислав Пендюк.

Товариство українських студентів-католиків «Обнова» було засноване у Львові 1930 року з ініціативи Митрополита Андрея Шептицького та майбутнього Патріарха Йосифа (Сліпого). Першим духівником товариства був професор філософії та теології Львівської богословської академії блаженний о. Микола Конрад. Гаслом товариства є «Оновити все в Христі».

З початком Другої світової війни товариство припинило свою діяльність у Львові і продовжило функціонувати в еміграції. З 1947 року товариство діє у Німеччині, Бельгії, Британії та в Північній Америці.

2 квітня 1992 року товариство «Обнова» відновило свою діяльність в Україні і на цей час діє в п’яти містах України як Федерація студентської та академічної Обнов.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next