АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ призначив о. Богдана Праха новим ректором УКУ

Вівторок, 03 вересня 2013, 18:33
Декретом Великого канцлера УКУ Блаженнішого Святослава (Шевчука) о. Богдана Праха призначено ректором УКУ, який до того виконував обов’язки проректора із зовнішніх зв’язків.

«Для нового ректора вимолюю в Господа всіх потрібних ласк для належного виконання своїх обов’язків і поручаю всьому достойному професорському складу, працівникам та студентам УКУ його поважати і з нами співпрацювати на славу Божу та добро української науки», − ідеться в Декреті.

Блаженніший Святослав особисто привітав нового ректора УКУ 3 вересня 2013 року після Архиєреської Божественної Літургії з нагоди освячення нового академічного корпусу УКУ та наріжного каменя під будівництво університетського храму Святої Софії.

«Я завжди називав о. Богдана отцем-ректором. По-іншому мені ніколи не вдавалося до нього звертатися. Сьогодні ж мені особливо приємно його вітати як новопроголошеного ректора УКУ», − сказав Глава Церкви.

Вітаючи отця-ректора, Предстоятель УГКЦ зауважив, що в нього тепер буде величезний пласт роботи. Водночас Блаженніший Святослав запевнив о. Богдана, що підтримуватиме його як Великий канцлер УКУ та що йому допомагатиме також владика Борис (Ґудзяк) як президент УКУ.

«Будьте певні − ми з вами. Бо тільки разом ми можемо йти вперед у тій пасхальні переможній ході по рідній українській землі. Бажаю вам усіх Божих благодатей, щоб всі ті, до яких вас посилатиме Господь, завжди були з вами, як Божий народ із Мойсеєм, щоб бачили у вас посередника Божих благодатей і того, який вказує їм своїм жезлом, куди потрібно вирушати», − сказав Глава УГКЦ.

Фото: www.ugcc.lviv.ua

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next