АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ про майбутнє України: «Ми є свідками народження нової ідеї українського народу»

Середа, 11 листопада 2015, 18:10
Усі антилюдські ідеології раніше чи пізніше підуть зі світової сцени. Так було завжди. Події ХХ століття вчать, що атеїстичні держави завжди є джерелом великих воєн, а християнські народи можуть бути джерелом великої надії та життя. Ось і європейська Україна буде надійним другом і партнером європейської, демократичної та вільної Росії.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у інтерв’ю інтернет-виданню «Трибуна».

Говорячи про своє бачення України через 5-10 років, Предстоятель Церкви відзначив: «Вдивляючись в очі наших людей, вслухаючись у їхні серця і думки, я хочу сказати, що сьогодні ми є свідками народження нової ідеї українського народу».

«Нині це словосполучення означає не тільки етнічних українців. Невід'ємною частиною українського народу себе вважають українці, росіяни, поляки, кримські татари та інші національності, які живуть в Україні, навіть більше, віддають своє життя за Українську Державу. Випробування, які випали на долю нашого народу, згуртовують нас, роблять нас міцнішими. Тому я свято переконаний, що Україна є і буде. Її існування не є існуванням проти когось і це ще потрібно зрозуміти нашим сусідам росіянам. Україна як незалежна вільна держава не є загрозою для існування Росії. Навпаки, я б дуже хотів, щоб через 5-10 років вже не було ніякої війни і це слово назавжди пішло в небуття», – зауважив Глава Церкви.

Він пригадав слова дуже популярної радянської пісні після Другої світової війни «Чи хочуть росіяни війни?» «От я б хотів, аби на це питання всі ми дали негативну відповідь. Ніхто не бажає війни. Я б хотів, щоб два наших рівноправних народи навчилися жити, дружити і працювати по-новому, поважаючи один одного… Ми всі повинні звільнитися від ідеології поневолення один одного чи світу, тоді все буде добре», – запевнив Блаженніший Святослав.

Архиєрей висловив переконання, що нашою спільною перемогою буде справедливий мир і в Україні, і між нашими країнами. «Але для цього ми повинні не лише молитися за припинення війни, а й цей мир разом будувати», – вважає Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next