АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ про можливу зустріч з Патріархом Кирилом: «Ми зробили вже багато кроків назустріч один одному»

Вівторок, 17 грудня 2013, 15:40
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) вважає, що їм із Патріархом Російської Православної Церкви (МП) вже пора зустрітися.

Про це він сказав в інтерв’ю «Ехо Москви», відповідаючи на запитання журналіста, яке було сформульовано так: складна ситуація в Україні і розкол все-таки існує, може, уже час зустрітися з Патріархом Кирилом і поговорити? (слухати)

«Думаю, що ми вже зробили багато кроків назустріч один одному. Загальні настрої нашої Церкви щодо наших братів-росіян загалом і до Московської патріархії зокрема на сьогодні дуже спокійні, конструктивні», - розповів Предстоятель УГКЦ.

Він переконаний: що більше православні брати Московського патріархату будуть комфортно почуватися в нашому середовищі, зокрема на території Західної України, «то швидше ми зможемо зробити наступний крок на шляху нашого примирення і пошуків взаєморозуміння». (читати)

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next