АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ проголосив Інструкцію про перебування священників за межами своєї єпархії

Середа, 03 листопада 2021, 22:38
Норми, які окреслюють перебування священників за межами своєї єпархії, затвердив Синод Єпископів УГКЦ на своїй сесії, що відбулася 30 березня – 29 вересня 2021 року (постанова № 19).

«Приписання священнослужителів є давнім інститутом канонічного права. Перший Нікейський Собор звертається до нього в каноні 15, яким він настановляв "єпископів, пресвітерів і дияконів", котрі "всупереч канону… переходили від міста до міста", як собі бажали, "вчиняючи великий безлад та чвари". Мандрівне духовенство порушувало громадський спокій», – зазначено у декреті.

Разом з тим, у документі наголошено, що священнослужителі повинні виявляти готовність послужити з дозволу власного єпископа там, де в цьому є потреба через брак душпастирів.

Читати повний текст Інструкції про перебування священників за межами своєї єпархії

Завершуючи передбачену правом процедуру, Отець і Глава УГКЦ проголосив Інструкцію про перебування священників за межами своєї єпархії, постановивши впровадити її в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційному вебсайті Української Греко-Католицької Церкви.

Текст Інструкції має бути також опублікований у «Благовіснику Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви».

 

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next