АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Прощення – оздоровлення та переміна нашого життя»

Понеділок, 09 березня 2015, 13:10
Запитаймо себе сьогодні, що означає прощення гріхів. Що відбувається з людиною, коли Бог прощає їй провини? Комусь може здаватися, що коли Бог прощає, то Він закриває очі на зло. Інші гадають, що коли Господь прощає, то Він не втручається більше в приватне життя людини, не бачить зла, в якому вона живе. Однак прощення означає переміну та оздоровлення нашого життя.

Про це сказав Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав 8 березня, у Неділю про розслабленого, під час проповіді в Патріаршому соборі Воскресіння ГНІХ у Києві.

На думку проповідника, коли Господь прощає людині її гріхи, то Він робить її чистою, безгрішною: «Його прощення усуває всяку людську неміч, всяку ознаку зла». Блаженніший Святослав підкреслив, що Господь  прийшов у світ, щоб нас перемінити і усунути все те, що нас нищить та паралізує. Церква, особливо в час Великого посту, закликає кожну людину приступити до святої тайни Покаяння – Сповіді, і «пережити на власному досвіді переміну, яку Господь дарує як прощення наших провин і прогрішень».

«Сучасна людина думає собі, що просити прощення є приниженням. Бо важко визнати, що ми щось не так зробили, - продовжив проповідник. - Прощення –  це піднесення людини, бо гріх паралізує і не дає нам можливості чинити опір злому».

«Не соромтеся прийняти Боже прощення, яким Він хоче нас піднести. Бо закони духовного аскетичного життя є і законами суспільного життя. У нашому українському суспільства є багато того, що нас паралізує. А в час, коли ми покликані захистити наші землі від несправедливого нападника, такий параліч стає питанням життя і смерті нашої держави», - завершив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next