АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Просимо людей виконати свій громадянський обов'язок і обрати тих, які справді люблять Україну»

Неділя, 18 жовтня 2020, 21:23
Велика біда нашого українського суспільства полягає в тому, що в нас є мало людей, які здатні по-справжньому любити іншого. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у проповіді до вірних у неділю, 18 жовтня 2020 року.

За словами Предстоятеля УГКЦ, ця неділя є особливою для українського суспільства. «Сьогодні ми молимося за чесні і справедливі вибори до місцевих органів державної влади, які відбудуться наступної неділі. Нині в усіх церквах священники зачитують окреме звернення нашого Синоду щодо виборів», – розповів проповідник.

У чому полягає заклик Церкви? «Святіший Отець Папа Франциск говорить, – нагадав Блаженніший Святослав, – що суспільні лиха, які сьогодні бичують людину, полягають у тому, що людина не здатна любити і сприймає іншу людину як ворога. Вбачає в чужинцеві, емігрантові, потребуючому того, хто  хоче в неї щось забрати».

Для того щоб подолати суспільні лиха, зауважив Глава УГКЦ, треба прислухатися до Святішого Отця, який говорить про політику як про суспільний вияв любові. Кожна людина, яку Господь Бог ставить поруч із нами, є начебто Божим закликом  їй послужити і її любити.

«Велика біда нашого українського суспільства полягає в тому, що в нас є мало людей, які здатні по-справжньому любити іншого. Пригадуємо слова Блаженнішого Любомира, який казав, що сьогодні українські громадяни більше не діляться на україномовних і російськомовних, західняків та східняків, а діляться на тих, хто любить Україну і хто її не любить», – зауважив Предстоятель.

«У зверненні ми просимо наших людей виконати свій громадянський обов'язок як вияв любові до Батьківщини і обирати тих, які вміють любити, які справді люблять Україну, її народ, готові послужити своїм людям, своєму народові, шукаючи спільного блага», – наголосив духовний лідер українців.

Блаженніший Святослав нагадав золоте правило, яке стосується всіх людей і яке розуміють усі: і християни, і не християни, і віруючі, і не віруючі, - як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм так само.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next