АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ просить світ “в ім’я справедливості та Христа стати на бік тих, кого гноблять у нашій країні”

П'ятниця, 14 листопада 2014, 12:47
Зараз Україна переживає іноземну агресію, свого роду «гібридну війну», яка включає в себе неоголошене військове вторгнення, серйозний економічний тиск і величезну кампанію дезінформації.

Тому прошу наших друзів у всьому світі: в ім’я справедливості та Христа стати на бік тих, кого гноблять у нашій країні. Станьте на знак солідарності на бік народу, якого пригноблювали протягом багатьох років і який зараз піднімається, щоб повернути свою гідність. Допоможіть нам захистити свободу і демократію.

Так сказав Блаженніший Святослав в інтерв'ю для американського видання “Національний оглядач”. На його переконання, в цих трагічних обставинах виникло українське громадянське суспільство і зараз  Україна переживає своє відродження: «Ми бачимо появу нової форми українського патріотизму, ніколи не знану в нашій історії, - патріотизму, завдяки якому любов до Батьківщини спонукає до ризику життям заради свободи та незалежності».

За словами Глави УГКЦ, в останній рік вперше суспільство України, а особливо Схід та Південь, відкрили для себе Церкву як матір та вчительку: «Бо наша Церква брала участь у народній драмі життя та смерті. І незважаючи на страх та небезпеку, тисячі людей навчилися молитися: вони відкрили присутність живого Бога у своєму житті та стали християнами. Ось так ми здійснювали нову євангелізацію, проголошену Папою Іваном Павлом II та Папою Венедиктом XVI».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next