АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ провів прес-конференцію у Ватикані

Вівторок, 24 лютого 2015, 06:57
23 лютого у Ватикані Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, провів прес-конференцію для представників міжнародних видань, акредитованих при Апостольській Столиці. Модератором зустрічі із журналістами був о. Федеріко Ломбарді, прес-секретар папи Франциска. Тема зустрічі: “Душпастирське служіння УГКЦ в умовах війни”.

У своєму слові до журналістів Блаженніший Святослав підсумував візит “Ad Limina” українських єпископів Синоду УГКЦ, що тривав впродовж минулого тижня у Вічному місті. Предстоятель УГКЦ зазначив, “що цей візит для ієрархії нашої Церкви був нагодою передати Святішому Отцеві біль українського народу та молитися на гробах верховних апостолів за мир у нашій країні”.

“Спілкуючись із Папою Франциском, ми розповіли йому про те, що Україна є жертвою агресії сусідньої держави. Мова не йде про громадянську війну всередині нашої держави, але про пряму, хоч і не задекларовану війну проти українського народу”, - розповів Блаженніший Святослав. Він також зазначив, що Святіший Отець з великим співчуттям слухав про масштаби гуманітарної катастрофи, яку сьогодні переживає українське суспільство. Предстоятель УГКЦ переказав також слова Святішого Отця з цього приводу: “Я пліч-о-пліч з вами і є до ваших послуг”. “Ці слова Папи пояснили мені глибинне значення одного із титулів Святішого Отця – “Раб рабів Божих”, - прокоментував Блаженніший Святослав і додав, що “слова Єпископа Рима утвердили нас в тому, що наша Церква йде в правильному напрямку – бути поруч із своєю паствою”.

Глава УГКЦ також розповів журналістам про душпастирське служіння УГКЦ в умовах війни та соціальну роботу різних доброчинних організацій, які надають допомогу біженцям та пораненим на війні. “Сьогодні близько 80 відсотків українського суспільства залучені до різного роду волонтерської діяльності. Люди об’єднуються, допомагаючи одне одному, не зважаючи на релігійну приналежність” і це, за словами Блаженнішого Святослава, “є справжнім практичним екуменізмом. Релігійний мир, який нам вдалося зберегти в нашому суспільстві, є великим скарбом для нас”. Ієрархи УГКЦ також звернулися до Святішого Отця з проханням посприяти в подоланні цієї гуманітарної катастрофи за допомогою міжнародної спільноти.

Відповідаючи на запитання журналістів про слова Папи стосовно поваги до міжнародного права, Блаженніший Святослав прокоментував: “Коли Апостольська Столиця говорить про необхідність дотримання міжнародного права, то закликає до поваги територіальної цілісності та суверенітету України.  Якщо сусідня держава дозволяє собі анексію Криму, вона порушує будь-які норми міжнародного права”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next