АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ розповів Святішому Отцеві про «біль українського народу»

Четвер, 26 червня 2014, 17:28
Сьогодні вранці у Ватикані Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава і Отець УГКЦ, зустрівся зі Святішим Отцем Франциском. Зустріч відбулася в рамках аудієнції для членів 87-ї пленарної асамблеї Конгрегації Східних Церков (РОАКО).

Блаженніший Святослав мав нагоду особисто поспілкуватися зі Святішим Отцем, він розповів йому про ситуацію в Україні, тисячі біженців та сотні поранених і вбитих. За його словами, Папа Франциск запевнив, що молиться за Україну і робить все можливе, щоб у нашій країні запанував мир і спокій. Святіший Отець також особисто привітав Главу УГКЦ із ювілеєм 20-річчя священичого служіння, який випадає в цей день.

Звертаючись до присутніх на аудієнції, Папа Франциск сказав про значення миру в побудові сучасного світу, наголосивши, що головним «будівничим миру є сам Христос». Святіший Отець привітав представників Східних Церков і подякував їм за їхній внесок у побудову миру та злагоди в тих країнах, які вони представляють. Він також закликав християн молитися, щоб його подорож на Святу Землю принесла «плоди єдності між християнами». «Вогонь П’ятдесятниці та сила Любові, - за словами Святішого Отця, - може зупинити вогонь зброї, ненависті та розбрату».

Додамо, що з 24-26 червня у Ватикані відбулися робочі засідання 87-ї пленарної асамблеї Конгрегації Східних Церков (РОАКО) - органу, котрий об’єднує різні доброчинні організації, які підтримують душпастирську діяльність Східних Церков. Цьогоріч особливу увагу було приділено ситуації в Україні. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next