АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Сьогодні маємо унікальний шанс працювати для досягнення єдності Церкви»

Четвер, 28 липня 2022, 16:44
Про це 28 липня у прямому включенні на «5 каналі» зазначив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Ефір відбувся з нагоди Дня Української Державності.

Предстоятель УГКЦ наголосив, що можемо говорити про єдність не лише в організаційному оформленні, а й в дії. При цьому він згадав про першу неформальну зустріч духовенства УПЦ та ПЦУ в соборі Святої Софії.

«Найперше ми маємо шукати загальнонаціональну єдність на людському рівні, – переконаний Глава УГКЦ. – Відтак шукати те, що нас об’єднує, а не протиставляє на церковному рівні. Тому сьогодні маємо унікальний шанс, дай Боже його не втратити».

На думку Блаженнішого Святослава, єдність Церкви – це завдання і ієрархів, і мирян. Під час потужних суспільних потрясінь запит від суспільства на єдність Церкви завжди загострюється. Глава УГКЦ згадав про Революцію гідності, початок війни росії проти України у 2014-му році. «Тоді справді народ вимагав від ієрархів церковної єдності. Зокрема, коли йшлося про православних братів. Людям було важко зрозуміти, як одні й інші можуть називатися православними, але взаємно одне одного заперечувати. Тому й зараз суспільний запит на церковну єдність існує. Дай Боже, щоб ієрархи Церков працювали відповідно до цього подиху Святого Духа. Я бачу гарні знаки, що так буде».

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next