АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Спілка української молоді формує ціннісні орієнтири молодої людини в період її дорослішання»

Понеділок, 06 червня 2016, 14:07
9-12 червня в м. Виппані, Нью-Джерсі (США), відбудеться XIX Світовий конгрес Спілки української молоді та Конгресовий бенкет. З цієї нагоди Глава і Отець УГКЦ надіслав лист-привітання Петрові Думі, голові Світової управи Спілки української молоді, та учасникам XIX Світового конгресу СУМу.

У ньому Глава Церкви висловлює визнання всім, хто доклав зусиль до організації та проведення Конгресу. Рівно ж від себе та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви  він склав велику дяку і шану осередкам СУМу, які діють у понад десяти країнах світу, за старання задля виховання молоді: «Ви є тими, хто формує ціннісні орієнтири людини в період її дорослішання. Це велична і водночас дуже відповідальна місія, бо яким буде виховання молоді, таким буде і наше майбуття. Тисячі молодих людей власним прикладом, деякі навіть ціною свого життя, засвідчили значення постулатів СУМу».

За його словами,  таке зібрання - дуже важливе, оскільки закладає модель розвитку всесвітньо відомої молодіжної організації на наступні п’ять років. «Якими будуть її керівники, контрольні органи, перспективи діяльності - залежить саме від вас. Тому закликаю вас із великою відповідальністю підійти до тих завдань, які нині ставить перед вами Спілка».

Предстоятель УГКЦ додає, що в нинішніх умовах перед молодою людиною постають великі виклики, що можуть, з одного боку, стимулювати її посісти позицію індиферентної особистості, яка через культурну і національну асиміляцію втрачає свою ідентичність; а з іншого – допомогти їй набути людських цінностей: свободи, вірності своєму покликанню, жертовності тощо.

«Ще одне важливе завдання, яке стоїть перед вами, – це власним прикладом утверджувати переконання, що без Божої допомоги, без прийняття основних християнських засад і впровадження їх у життя нам не вдасться збудувати країни нашої мрії. Щоб допомогти вам виконати це завдання, хочу запропонувати люблячу руку Церкви, яка завжди готова підтримати ваші добрі починання у справі виховання молодої людини», - пише в листі Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next