АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Священик – служитель надії, який свідчить перед світом про неї і утверджує в ній інших»

П'ятниця, 11 квітня 2014, 12:13
«Нинішній світ і нинішня Україна спрагнені надії. Ми безперестанку стаємо свідками людських страждань, визиску, страху, які породжують у душах зневіру і відчай. Як важливо нам, тим, хто наділений благодаттю Христового священства, самим відчути в собі цей якір певності, що невидимою силою Святого Духа єднає нас із Христом».

Про це сказав у своєму Посланні Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчука) до священнослужителів Української Греко-Католицької Церкви на Страсний четвер.

Предстоятель просить священиків не забувати, що в сьогоднішній час їхня місія як ніколи важлива, адже «наш народ нині страждає душею і тілом». «До післяреволюційних ран додалися тягарі військової агресії, передвиборчої кампанії та економічної кризи. Саме у ваші руки, дорогі отці, Ісус Христос вклав ліки Святих Таїнств і силу молитви Церкви, пастирської чуйності та Боже слово потіхи для нашого стражденного народу! Несіть їх людям, зцілюйте серця, вчіть не піддаватися тривозі й агресії, ненависті та зневірі», - просить Глава Церкви застановитися пастирів.

Блаженніший Святослав пояснює, що українці сьогодні ставлять надзвичайно високі моральні вимоги до влади і політиків, державних службовців і правоохоронців, бо прагнуть очищення суспільства від несправедливості й корупції, від неправди та зневаги людської гідності. «Усе це є відгомоном крику людської душі за приходом Божого Царства та його справедливості. Нашою відповіддю на потоптання Божого закону, що завдало такої великої шкоди рідній країні та українському суспільству, має стати відновлення різних ділянок народного буття у світлі Декалогу – Десяти Божих заповідей, які є дороговказом до справжнього щастя людини і всього народу. Нинішні обставини спонукають нас, Христових служителів, з новою силою і ревністю проповідувати Євангеліє спасіння, потверджуючи свою проповідь свідченням святості власного життя», - наголосив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святосав сердечно подякував кожному священнослужителю, хто підтримував своїх вірних під час подій останніх місяців на майданах України і своєю мужньою позицією допомагає їм вистояти до кінця.

«Дорогі отці та співбрати в Христовому священстві! Готуючись до дня Тайної вечері, коли, за прикладом Христа, умию вам ноги під час Божественної Літургії, єднаюся з кожним із вас, молюся за кожного з вас, радію вашими радощами та журюся вашими турботами», - висловив солідарність Глава Церкви зі своїми співбратами.

Предстоятель щиро привітав усіх єпископів, священиків, дияконів та семінаристів УГКЦ зі святом Христового священства і запевнив у своїй постійній молитві за них, їхні родини, за семінарійні та монаші спільноти.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next