АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ священникам Іспанії: «Кожного дня дбайте про своє духовне життя»

П'ятниця, 06 листопада 2020, 12:16
В умовах пандемії, коли люди залякані, закриті і самотні, вони особливо потребують священника, який би їх розрадив, потішив і дав би їм духовну пораду. Про це заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час онлайн-спілкування зі священниками УКГЦ, які душпастирюють в Іспанії.

«Прощу вас, отці, щодня неустанно дбати про своє духовне життя. Востаннє, коли я відвідував Іспанію і мав нагоду з багатьма із вас зустрітися, я про це вас окремо просив: дбайте про те, щоби ваше сумління, як християнина, як Христового священника, було вільне від гріха. Шукайте там, де ви є, доброго духівника, доброго сповідника, до якого ви могли б звернутися в потребі. І дуже прошу вас, часто сповідайтеся», - звернувся Блаженніший Святослав до отців.

Глава УГКЦ підкреслив, що неможливо уявити здорового життя священника Христової Церкви, якщо йому бракує щодня трьох елементів: молитви, Святої Євхаристії і Служби Божої та читання Святого Письма.

«Слухайте Бога, який до вас промовляє кожного дня у своєму Слові. Він хоче до нас говорити щодня, а не тільки раз на рік під час реколекцій. Читання і слухання Божого слова наповнить вас тим Божим посланням,  яке ви відтак промовите до своїх людей», - зазначив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав також зауважив, що всі реколекції і духовні вправи повинні спонукати до постійного навернення. «Всяке навернення - це відвернення від служіння собі, від самопочитання і привернення до служіння іншому, Богові та ближньому. Це дорога навернення, якою ми повинні щодня йти, хоча ми спокушувані служити собі, дбати про власні інтереси і ставити їх вище від Божих», - додав Отець і Глава УГКЦ.

Він також відзначив, що Папа Франциск вживає термін “душпастирське навернення”. “Це означає, що ми покликані подбати про найслабших, про найбільш опущених, згублених, найбільш віддалених. Ми маємо вийти за межі власної церкви, власної громади і шукати тих, хто ще не прийшов.  Так багато наших вірних в Іспанії, які ще не інтегровані в спільноти наших парафій у тій країні. В умовах пандемії, коли люди залякані, закриті й самотні, вони так потребують священника, який би до них постукав і прийшов, можливо через телефонний дзвінок чи запрошення у вайбер-групу; який би поцікавився, поспілкувався, потішив, розрадив, дав духовну пораду. Найбільше багатство нашої Церкви - наші люди. Дуже прошу, заопікуйтеся нашими людьми, бо на чужині вони є найбільш відкинутими. Дайте відчути нашим вірним, що вони потрібні, що Господь про них пам’ятає, а їхня Церква є завжди поруч”, - закликав Блаженніший Святослав душпастирів.

Глава УГКЦ поспілкувався зі священниками Іспанії в рамках реколекцій, які організував Пасторально-міграційний відділ УГКЦ на прохання самих душпастирів і за сприяння Ординаріату для вірних католиків східного обряду в Іспанії. У днях духовної віднови взяли участь понад 20 священників. Тема реколекцій: “Господь і я – простір довіри”. Реколектант - ігумен Свято-Успенської Унівської лаври ієрм. Йона Йозеф Максім, студит.

«Я думаю, такі онлайн-реколеції, які відбулися для наших душпастирів, що служать у певній країні, у таких надзвичайних умовах і обставинах, - це унікальний досвід. Дякую отцям, які проявили цю ініціативу, бо це ви звернулися з таким проханням до владики Степана, до нашої Церкви, щоб організувати для вас такі духовні вправи. Для мене це вияв вашої духовної зрілості, свідчення того, що ви дбаєте про своє духовне життя і хочете сопричастя та спілкування в контексті рідної Церкви», - зазначив Блаженніший Святослав.

Глава Церкви також подякував владиці Степану за те, що єпископ відгукнувся на прохання священників Іспанії та ПМВ і організував такі реколекції, і власне реколектанту, ієромонахові Йоні, за проведення днів духовної віднови.

До учасників реколекцій звернувся також вікарій Ординаріату для вірних католиків східного обряду в Іспанії о. Андрес Мартінес Естебан, закликавши їх практикувати нові здобутки у своєму щоденному служінні.

Джерело: Пасторально-міграційний відділ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next