АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «У час Великого посту особливо згадуватимемо мучеників Небесної сотні»

Субота, 01 березня 2014, 13:03
Осмислюючи чисту жертву Небесної сотні та відданість сотень тисяч людей, кожен із нас повинен по-іншому міряти своє життя: шукати у своїй свідомості і своєму бутті таїнственну велич, відкривати своє життя до іншого – Бога та ближнього, очищуватися від усього, що нас обтяжує і веде до гріха.

На цьому просить застановитися вірних греко-католиків і людей доброї волі Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Пастирському посланні з нагоди початку Великого посту.

«Великий піст продовжує те, що зародилося на Майдані, і надає йому нового духовного змісту. У час Великого посту ми особливо згадуватимемо поряд із нашими усопшими родичами жертву мучеників Небесної сотні – тих, які віддали своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю», – наголошує архиєрей.

За його переконанням, цьогорічний Великий піст в особливий спосіб закликає українців перемогти гріх ненависті та недовіри, передусім до людей, яким доручено державне кермо. «Нам сьогодні важко довіряти новому керівництво, бо ми зазнали дій влади, яка поневолює, принижує і вбиває, тому треба буде докласти великих зусиль до подолання цього гріха. Першим кроком на цьому шляху має бути прощення, – доброю нагодою для цього є Неділя всепрощення, – яка відкриває дорогу до примирення з Богом і ближніми», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Разом із тим мусимо пам’ятати, вважає Глава Церкви, що довіра до оновленої влади не може бути сліпою і повинна супроводжуватися активною співвідповідальністю за те, що відбувається в нашій країні.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next