АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у день Святого Миколая: «Наші діла любові і милосердя є ісповіддю християнської віри сьогодні»

Неділя, 19 грудня 2021, 18:20
Святий Миколай для нас є вчителем любові. Він є вчителем того, як багатіти у вічності і відходити з цього земного життя з повним серцем Божої любові – отим зародком вічності, який Господь Бог хоче закласти в наше серце. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді в день Cвятого Миколая Чудотворця.

Цього дня Глава Церкви очолив святкування 25-річчя парафії Святого Миколая Чудотворця в Рівному і освятив там іконостас.

У проповіді Предстоятель відзначив, що святий Миколай Чудотворець назавжди увійшов в історію Церкви як воплочення Божественної любові.

«Світ сьогодні знає святого Миколая саме через те, що він за свого земного життя вмів сам багатіти в Бога і вчив цього всіх інших. Він увійшов в історію духовної скарбниці Христової Церкви саме через те, що не робив нічого для себе. Радів радістю інших, плакав горем інших. Його серце було чутливе до потреб тих, хто його оточував, і він умів робити діла, що мають вічну вартість», – сказав духовний лідер.

Усі ті відомі історії, додав Блаженніший Святослав, безкорисливої таємної допомоги тим, які були приречені на рабство, на вічну смерть, на вирок несправедливого суду, він силою своєї любові до ближнього міг врятувати, допомогти, розрадити, посвідчити Божу любов.

Як наслідок діянь святого Миколая, сьогодні маленькі діти відчувають присутність святого Миколая через руки люблячих батьків, які вчать своїх дітей, як робити добро так, щоб твоя правиця не знала, що робить лівиця. Бо саме так ми будемо мати нагороду на небесах.

Глава Церкви пригадав слова апостола Івана, який казав, якщо хтось каже, що Бога любить, а не любить свого ближнього, то він є неправдомовець. Бо не можна любити Бога, а не любити свого ближнього.

«Наші діла любові і милосердя є ісповіддю християнської віри сьогодні. Мій великий попередник Блаженніший Любомир говорив так: коли ми чинимо добро, ми є дуже сильні», – додав проповідник.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next