АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Філадельфії благословить мозаїки на честь блаженної Йосафати Гордашевської та праведного митрополита Андрея

Середа, 11 листопада 2015, 11:08
Глава та Отець УГКЦ Блаженніший Святослав відвідає округи Скайлкілл, Нортумберленд і Колумбія в США, починаючи з відвідин Української католицької школи Святого Миколая. Повідомляє republicanherald.com.

А далі Предстоятель Церкви перебуватиме в парафії Cвятих апостолів Петра й Павла в Бриджпорті (Пенсильванія), парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Калагірії (Пенсильванія), парафії Святого Михаїла в Шенандоа (Пенсильванія), парафії Святого Івана Хрестителя в Мейзвелл (Пенсильванія) та в парафії Святого Михаїла, що у Фреквіллі (Пенсильванія).  Супроводжує Блаженнішого Святослава владика Стефан (Сорока), Архиєпископ і Митрополит Філадельфійський.

"В окрузі Скайлкілл була заснована перша парафія УГКЦ в США 1884 року. Тут покоління українців становили значну релігійну і культурну присутність у вугільній галузі громад Пенсильванії", - прокоментував владика Стефан.

Блаженніший Святослав приїхав до Сполучених Штатів ще минулого тижня для участі в різних заходах, зокрема відвідання інших українських католицьких шкіл. Минулої суботи він був на відкритті національного меморіалу у Вашингтоні (округ Колумбія) для вшанування українців, які стали жертвами Голодомору в 1932-1933 років.

А 15 листопада він очолить Божественну Літургію в золотоверхому соборі Непорочного Зачаття УГКЦ у Філадельфії, де буде благословляти нові мозаїки на честь блаженної Йосафати Гордашевської та праведного митрополита Андрея Шептицького.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next