АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ висловив подяку литовській стороні за надання всебічної підтримки Україні під час зустрічі із першим віце-спікером Сеймасу Литви - Рімою Башкєнє

Субота, 11 листопада 2017, 13:55
10 листопада 2017 року в Литві розпочалися урочисті заходи з відзначення 400-річчя заснування Василіанського чину Святого Йосафата за участі Блаженнішого Святослава, Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви.

У рамках заходів Блаженніший Святослав зустрівся з першим віце-спікером Сеймасу Литовської Республіки Рімою Башкєнє у Сеймасі ЛР. У зустрічі взяли участь, зокрема, Віце-спікер Сеймасу ЛР Арвідас Некрошюс, голова Комітету з питань соціального захисту та зайнятості Сеймасу ЛР Альгірдас Сісас, голова Комітету з питань безпеки і оборони Сеймасу ЛР Вітаутас Бакас,  заступник голови Комітету з закордонних справ Егідіюс Варейкіс, член Комітету з закордонних справ, голова підкомітету з трансатлантичних зв’язків та демократичного розвитку Жигімантас Павільоніс. У зустрічі взяв участь Посол України в ЛР Володимир Яценківський.

У ході зустрічі сторони відзначили високий рівень двосторонніх відносин у різних сферах, їх вагоме історичне підґрунтя. Блаженніший Святослав висловив подяку литовській стороні за надання всебічної підтримки Україні, поінформував про цілі розвитку Української Греко-Католицької Церкви в Україні та у світі. Литовською стороною, зокрема, було висловлено готовність щодо надання подальшої підтримки нашій державі.

Того ж дня з нагоди Ювілейного року 400-ліття Василіанського чину святого Йосафата у Литовському державному історичному архіві відбулося урочисте відкриття виставки історичних документів з історії Чину, співорганізатором якої є Посольство України в ЛР. У заході, який привернув велику увагу литовської громадськості,  взяли участь, зокрема, представники делегації УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом,  Міністр культури ЛР Ліана Руокітє-Йонсон, Посол України в ЛР з дружиною, представники Посольства України в ЛР, української громади Литви, дипломатичного корпусу, акредитованого в Литві, науковці, провідні місцеві ЗМІ.

Цього дня у Посольстві України в ЛР відбулася дружня зустріч делегації УГКЦ, колективу Посольства, представників акредитованого у Литві дипломатичного корпусу, української громади Литви та литовської громадськості.

lithuania.mfa.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next