АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Мадриді відвідав Посольство України в Королівстві Іспанії та МЗС

Субота, 11 липня 2015, 10:52
Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у рамках офіційного пастирського візиту до Іспанії після відвідин вірних греко-католицької церкви в Аліканте та Торрев’єсі, 9 липня, прибув до Мадрида. На станції Аточа його зустрічали молодь та парафіяни капеланії мадридської церкви Благовіщення Пречистої Діви Марії ( Buen Suceso) .

10 липня  Блаженніший Святослав у супроводі владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців в Італії та в Іспанії, о. Івана Липки та о. Володимира Нейлюка, українських капеланів мадридської церкви Благовіщення Пречистої Діви Марії (Buen Suceso), та Юрія Чопика, голови Української громади Іспанії за права, честь і гідність українців, відвідали Посольство України в Королівстві Іспанії, де мали зустріч з послом України в Іспанії п. Сергієм Погорельцевим, радником з політичних питань  п. Вячеславом Барановим і першим секретарем з питань ЄС п. Євгеном Шендріковим.

Під час розмови Глава УГКЦ наголосив на важливості його офіційного візиту до Мадрида, не тільки в пасторальному плані, а й у зміцненні стосунків між Католицькою Церквою Іспанії та УГКЦ, і у великій потребі на суспільному рівні на весь світ заявити про важливість допомоги України. Посол України в Іспанії  Сергій Олексійович Погорельцев відзначив високі зусилля Блаженнішого Святослава у своїх міжнародних візитах, які допомагають лідерам світових держав більш прихильно ставитися до українського питання та допомагати на рівні держав та міжнародних організацій підтримувати Україну в її боротьбі та більш тісному співробітництві з нашою державою.

Після зустрічі в Посольстві України  С.О.Погорельцев і Блаженніший Святослав у супроводі владики Діонісія, о.Івана Липки та Євгена Шендрікова мали зустріч в Міністерстві закордонних  справ  з директором Департаменту зовнішньої політики та безпеки МЗС п. Енріке Мора (Enrique Mora) та іншими представниками Департаменту з питань Східної Європи та Азії  МЗС Іспанії та Департаменту міжконфесійних відносин Міністерства юстиції.

Блаженніший Святослав  після подяки Міністерству за підтримку України звітує про справжню ситуацію в України. Співбесідники були згідні в тому, що Україна стала жертвою несправедливої агресії сусідньої держава, яка явно порушує міжнародне право, що становить загрозу для миру у світі. Було відзначено консолідацію та єднання всіх конфесій у справі захисту Батьківщини та допомозі постраждалим. На кінець Блаженніший подякував Іспанії за підтримку України в міжнародних установах.

Інформаційний ресурс Української громади Іспанії
за права, честь і гідність українців 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next