АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «У нашій Церкві від коронавірусу померло близько двадцяти священників»

П'ятниця, 29 січня 2021, 13:45
У кожній із наших єпархій, особливо в Західній Україні, де нас найбільше, є священнослужителі, які померли від коронавірусу. Про це розповів Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю польській КАІ.

«Загалом кількість померлих від коронавірусу священників у нашій Церкві сягає близько двох десятків», – додав Предстоятель УГКЦ.

Пандемія показала, зазначив Блаженніший Святослав в інтерв’ю, що ми всі рівні, незалежно від того, хто ми, єпископи чи безхатьки, багаті чи бідні, католики чи православні. У кожного з нас є однаковий «шанс» захворіти і померти.

Глава УГКЦ також розповів, що в кожній з єпархій хворіло близько десятка священників. «Це також було великим випробуванням, бо їм та їхнім сім’ям потрібно було допомагати. У моїй єпархії [Київській архиєпархії. – Ред.] більшість священників постраждали від коронавірусу, але, слава Богу, ніхто не помер», – зазначив він.

Блаженніший Святослав відзначив і солідарність в УГКЦ, у якій один одного намагається підтримувати, і він, як Глава Церкви, старається підтримувати зв'язок із хворими і допомагати всім, хто цього потребує.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next