АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у неділю Всіх святих: «Біда тій людині, яка вже вважає себе святою»

Неділя, 19 червня 2022, 16:20
Бути святим означає ділитися всім тим, що ми маємо, і бути готовим послужити один одному в ім'я Божої любові, не шукаючи іншої компенсації, іншої честі, іншої заплати, тільки цю вічну нагороду, яку Господь Бог усім нам підготував. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у неділю Всіх святих.

Блаженніший Святослав зауважив, що, споминаючи сьогодні всіх святих, ми повинні пам'ятати дві дуже важливі речі.

«Перша – не можна бути святим самотужки. Очевидно, треба інтенсивно працювати, щоб не втратити благодаті Святого Духа, а в ній зростати. Кожен Божий дар треба прийняти і з Ним співпрацювати. Але ми можемо бути святими тільки разом з Богом, разом з тим Духом Святим, який спочиває на нас», – вважає проповідник.

Бути християнином, переконує він, означає бути членом спільноти святих. І тут нам відкривається одна правда віри. Святкуючи пам’ять всіх святих впродовж усієї історії людства, ми ісповідуємо істину нашої віри про сопричастя святих.

І ще одна, каже Предстоятель, дуже важлива істина нашого життя, нашої віри – щоб бути святим, треба навчитися любити Бога і ближнього.

«Біда тій людині, яка себе вже вважає святою. Пригадую, як одного разу на Синоді Блаженніший Любомир сказав таку фразу: гірка річ жити зі святими людьми. Справді, дуже тяжко творити спільноту з тими, які вже вважають себе святими, бо вони тоді стають агресивними, кусють тих, хто поруч, бо вважають себе кращими від інших», – відзначив Глава Церкви.

«І хто шукає Божої святості, – переконує духовний лідер, – той отримає все. Про це каже нам сьогодні Христове Євангеліє: "Хто лишив задля мого імені батька, матір, братів, сестер, отримає все те сторицею і Царство Небесне". Чому? Бо саме у святості здобувається все, а без святості все губиться – усе те, що ми отримали, здобули, навчилися чи навіть усе те, що Господь Бог нам подарував».

Департамент інформації УГКЦ,
фото з архіву

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next