АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Римі вручив грамоти за організацію папського візиту до собору Святої Софії

Середа, 28 лютого 2018, 16:24
28 лютого в будинку товариства “Свята Софія” Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, вручив подячні грамоти за організацію візиту Святішого Отця Франциска до собору Святої Софії 28 січня цього року.

Грамоти з рук Глави УГКЦ отримали: п. Тетяна Іжевська, Посол України при Апостольській Столиці, о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія” та ректор прокатедрального собору Святої Софії, о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Отця і Глави УГКЦ в м. Римі та віце-ректор собору.

У подячній грамоті Блаженніший Святослава характеризує візит Папи “як одну з важливих сторінок історії нашої Церкви”. “Завдяки Вашій допомозі у підготовці, організації та проведенні зустрічі з Єпископом Рима тисячі прочан стали безпосередніми учасниками цієї зустрічі, а мільйони вірних нашої Церкви та людей доброї волі – глядачі прямої трансляції “Живого ТБ” – могли духовно з нами поєднатися”, – ідеться в грамоті.

Додамо, що візит Святішого Отця Франциска до собору Святої Софії в Римі відбувся на запрошення Блаженнішого Святослава. Як Єпископ Рима, Папа зустрівся з українськими мігрантами, у своєму слові він згадав три історичні постаті УГКЦ – патріарха Йосифа Сліпого, єпископа Степана Чміля, блаженнішого Любомира (Гузара), вказав на “одвічну вірність УГКЦ Богові та наступнику Святого Петра, а також подякував багатьом українським жінкам за те, що вони є “апостоломи милосердя та віри” в італійському суспільстві. Окрім цього, Святіший Отець висловив слова близькості всьому українському народу у час “лиха війни та економічних негараздів”. 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next