АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Римі зустрівся з українською молоддю

Вівторок, 26 травня 2015, 09:44
У рамках свого душпастирського візиту до прокатедрального собору Святої Софії в Римі Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, зустрівся з молодіжною спільнотою собору.

У своїй розмові з молодими представниками української діаспори в Римі Блаженніший Святослав зазначив, що молодь у сучасних обставинах є “надзвичайно активною, стає локомотивом церковного і суспільного життя, сповнена новими ідеями і любить ламати багато стереотипів суспільного життя”. Предстоятель УГКЦ особливо подякував молодіжній спільноті за вшанування Героїв Небесної сотні під час паломництва єпископів Синоду УГКЦ  до гробів Верховних апостолів в рамках візиту “Ad Limina”. “Це особливо вразило наших єпископів, тому від їх імені висловлюю вам вдячність за цю організацію”, - сказав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ також заохотив молодь Рима приєднуватися до загальноцерковних молодіжних ініціатив, зокрема до участі у Всесвітньому дні молоді, який у 2016 році проходитиме в Польщі і на якому вперше в історії українська мова буде однією з офіційних мов.

На завершення зустрічі члени молодіжної спільноти подарували Блаженнішому Святославу власноруч виготовлений синьо-жовтий браслет, який є символом харитативної діяльності молодіжної спільноти собору Святої Софії: виручені кошти за власноруч виготовлені браслети молодь скеровує на лікування та допомогу українським дітям, котрі перебувають на лікуванні в Італії.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next