АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у складі делегації Всеукраїнської ради Церков прибув з офіційним візитом до Ізраїлю

Понеділок, 04 березня 2019, 11:38
Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій проведе в Єрусалимі зустрічі на найвищому рівні.

Поїздка відбувається за ініціативи головуючого у ВРЦіРО, головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха, який запропонував провести виїзне засідання Ради Церков на Святій землі – місці паломництва для віруючих багатьох конфесій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Програма візиту передбачає офіційні зустрічі членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом Держави Ізраїль, спікером Кнесета (парламенту), а також з іншими ізраїльськими політиками та релігійними діячами.

Ці зустрічі мають на меті зміцнення дружніх українсько-ізраїльських стосунків, обмін досвідом у сфері державно-конфесійної взаємодії, подальший розвиток паломництва в інтересах обох країн – як до Ізраїлю, так і до України.

Учасники української делегації також відвідають військовий рабинат Ізраїлю та проведуть зустріч з Головним рабином ЦАХАЛа з метою вивчення досвіду військового капеланства в Армії оборони Ізраїлю. Це особливо актуально в контексті захисту України від військових загроз, що стоять перед Українською Державою, та запровадження капеланства у Збройних силах України, Національній гвардії та інших військових формуваннях України.

У вільний від офіційних зустрічей час глави і представники Українських Церков і релігійних організацій відвідують визначні місця паломництва та звершать молитви за мир в Україні.

Візит делегації ВРЦіРО до Ізраїлю розпочався із зустрічі з Зеєвом Елькіним, Міністром у справах Єрусалима та національної спадщини, Міністром охорони навколишнього середовища.

Як повідомляв ІРС, перше виїзне засідання Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій відбулося у 2009 році також до Держави Ізраїль. Тоді результатом зустрічей делегації ВРЦіРО на найвищому рівні стало остаточне вирішення питання встановлення безвізового режиму між Україною та Ізраїлем.

 

www.irs.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next