АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Варшаві презентував свою книжку-інтерв’ю «Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ»

Четвер, 15 березня 2018, 16:14
15 березня 2018 року у Варшаві Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав презентував книжку-інтерв’ю "Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ".

Презентація проводилася в прес-центрі Єпископської Конференції Польщі (вул. кард. Стефана Вишинського, 6).

Участь у заході взяли: Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав, кардинал Казімєж Нич, єпископ Артур Мізінський, редактор Кшиштоф Томасік.

Книга опублікована на початку 2018 року у видавництві "Знак" у Кракові у 1030-ту річницю Хрещення Київської Русі.

Слід відзначити, що у виданні "Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ" Блаженніший Святослав в обширному інтерв’ю з редактором Католицького інформаційного агентства Кшиштофом Томасіком відкриває деякі досі не відомі факти про минуле й сучасне УГКЦ, а також про свою дорогу життя і служіння.

Розмова відбулася в Закопаному біля Кракова перед прощею на гору Явір та лемківську Ватру 21-23 липня 2017 року.

Блаженніший Святослав – Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, а також музикант, лікар і друг Папи Франциска вперше вичерпно і щиро розповідає про найчисельнішу у світі Східну Католицьку Церкву та про багато іншого. Він щиро і прямо представляє свій спосіб життя і служіння та розкриває власне бачення Бога, Церкви та світу. Багато говорить про загрози, які виникають внаслідок крайнього націоналізму та про шанси, які створює діалог, а також про гарні, хоч часом і болісні відносини з Польщею, Росією та Православною Церквою, і про все, що стоїть на перешкоді повної співпраці католиків східного та західного обрядів.

У книжці також знайдемо свідчення Блаженнішого Святослава про святого Івана Павла ІІ, який зробив величезний внесок у відродження Української Греко-Католицької Церкви – Церкви мучеників, підтримував відродження України та радів її суверенітету. Крім того, він зробив незаперечний внесок у справу польсько-українського примирення, здійснивши цілу низку ініціатив у цій сфері. Однією з них була зустріч українських та польських єпископів у Римі в жовтні 1987 р., де було підписано спільну декларацію про прощення та примирення між поляками та українцями. У 30-ту річницю цієї події, 11 жовтня 2017 року, у базиліці Святого Петра в Римі Блаженніший Святослав оголосив святого Івана Павла II покровителем "святої справи польсько-українського примирення".

Передусім Блаженніший Святослав у бесіді з редактором Католицького інформаційного агентства Кшиштофом Томасіком розповідає про те, що ми, як вірні єдиної Вселенської Церкви, повинні знати одні про одних.

Відео презентації.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next