АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «УКУ – грандіозний задум митрополита Андрея»

Четвер, 30 квітня 2015, 12:57
Діяльність Українського католицького університету повинна бути пронизана служінням Істині, яке закорінене у вірі та випливає з особистої зустрічі з Христом, котрий сам є Дорога, Істина і Життя. Згідно з багатовіковою традицією університетів Вселенської Церкви в серці нашого Католицького університету завжди були і мають бути церковні дисципліни.

За сприяння Синоду Єпископів УГКЦ та проводу УКУ належить звертати особливу увагу на налагодження довготривалої системної співпраці між Університетом і ширшою спільнотою Церкви та її інституцій.

Пише у Пастирському посланні про ідентичність та місію Українського католицького університету з нагоди Року митрополита Андрея Шептицького Глава УГКЦ і Великий канцлер УКУ Блаженніший Святослав.

Верховний Архиєпископ УГКЦ переконаний, що ці принципи допоможуть  УКУ краще й ефективніше виконувати поставлене засновниками завдання – «бути живим свідченням християнської віри в сучасному світі». Щодо ідеї створення УКУ, Першоієрарх Церкви зазначає, що митрополит Андрей  мріяв про те, щоб він став осередком збереження та розвитку української християнської цивілізації. «Грандіозність цього задуму - що його пізніше ревно втілював у життя ісповідник віри патріарх Йосиф Сліпий - можна вповні оцінити лише тоді, коли взяти до уваги загрози  фізичної заглади й виклики різних безбожницьких ідеологій, які хвилями накочувалися в минулому столітті на повірене митрополиту Андрею інтелектуальне та виховне середовище нашої Церкви», - пояснює далі він.

Зважаючи на складні виклики сучасності спільнота УКУ, на думку Блаженнішого Святослава, повинна переосмислювати свою ідентичність та місію, для того, щоб плідно працювати в науковому, педагогічному і соціальному напрямках та «не збитися з дороги правди, осяяної Божественним Об’явленням».

Автор Послання підкреслює, що УКУ в останні роки стрімко розвивається: масштабне будівництво нових приміщень, впровадження нових програм і спеціальностей, створення динамічного середовища зустрічі й діалогу людей із найрізноманітніших сфер: Церкви, науки, бізнесу, медіа, політики та державного управління. «Такий успішний розвій відкриває великі перспективи, але і зобов’язує до постійного чування та роздумів над серцевиною християнської ідентичності, місії і покликання цього закладу, спонукає нас краще пізнати і чіткіше визначити ті основи, на яких, згідно із вченням Церкви, має будуватися католицький університет», - твердить Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next