АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ: «Уся наша Церква має долучитися до акції "Нагодуй бідного"»

Четвер, 15 жовтня 2020, 11:18
В Українській Греко-Католицькій Церкві розпочинається безстрокова акція «Нагодуй бідного». Про це заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав до священників Київської архиєпархії під час зустрічі за посередництвом зуму.

Головний день акції – 15 листопада, припадає на День бідного, який встановив Папа Франциск, проте акція триватиме впродовж наступних місяців. «Йдеться не про одноразову справу, а активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Тобто збірки проводитимуться постійно і безстроково. Бо правдоподібно, питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», – вважає Блаженніший Святослав.

За його словами, до Дня бідного при кожній парафії формуватимуться банки харчів. Він додав, що багато парафій УГКЦ в Україні вже це роблять, у Західній Україні сформувався вже цілий рух.

«Просимо всіх принести до храму харчі, які можуть зберігатися. Крупи, макарони, олію, які можна було б зібрати і за потреби нагодувати голодного. Прагну, щоб ця акція стала конкретним способом, як ми засвідчимо нашу віру в непростих обставинах пандемії кінця 2020 року», – зазначив духовний лідер українців.

Глава УГКЦ відзначив сумну статистику в Україні: «Тільки державна статистика офіційно говорить, що чверть населення України перебуває за межею бідності. Туди належать 80 відсотків пенсіонерів. Також зростає кількість безробітних в Україні, яка наближається до двох мільйонів».

На його думку, це означає, що ми входимо в той період, коли наслідки пандемії відчуватимуться не лише на санітарному полі, а й у соціальному житті.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next