АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав посілість, яку придбав митрополит Андрей Шептицький (доповнено)

Середа, 18 вересня 2019, 15:41
Неподалік від Риму, у м. Кастель Гандольфо, розташована посілість, яку у 1932 році для потреб УГКЦ придбав митрополит Андрей Шептицький. У вівторок, 17 вересня, Блаженніший Святослав відвідав «Вілла Андреа», до якої нещодавно переїхали монахи студити.

Зустрів Главу УГКЦ ієромонах Орест Козак, який ознайомив Блаженнішого Святослава з посілістю та розповів про необхідні заходи для її відновлення. Предстоятель УГКЦ висловив монахам студитам підтримку у справі відновлення монашого життя у Гроттаферраті та наголосив: «Місія, яку започаткував мій попередник митрополит Андрей Шептицький і втілював у життя патріарх Йосиф Сліпий і сьогодні є надзвичайно важливою для нашої Церкви».

Додамо, що «Вілла Андреа» стоїть на березі мальовничого озера Альбано. Будинок був придбаний як «княжий дар» для студентів, які приїжджали з України на навчання до Риму. На знак подяки за цей дар студенти назвали посілість іменем митрополита Андрея, а невдовзі на його честь було встановлено погруддя. Сьогодні, з приходом монахів студитів з України, «Вілла Андреа» повертає свою історичну місію в житті УГКЦ.

Слід також відзначити, що від 1956 по 1959 в цьому будинку містилася освітньо-виховна установа Українська Папська Мала Семінарія ім. св. Івана Боско під опікою  українських отців салезіян. Семінарія була заснована 1951 р. з ініціятиви архієпископа Івава Бучка в м.Люрі у Франції. А 1959 року Мала семінарія вже переїхала до нового будинку в місті Римі, що на Віа Боччеа 480. Біля нього згодом - після свого звільнення  1963 р.  зі сибірського заслання - Патріярх Йосиф Сліпий побудував собор Св. Софії та приміщення для УКУ та колегії св. Софії для студентів боголов'я.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

Фото Секретаріату Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next