АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відвідав із душпастирським візитом храм Успення Пресвятої Богородиці у Феніксі з нагоди 60-річчя з дня заснування

Вівторок, 04 липня 2017, 11:47
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав з душпастирським візитом 2 липня 2017 року відвідав Парафію Успення Пресвятої Богородиці у Феніксі (штат Арізона, США) з нагоди 60-річчя заснування.

Блаженнішого Святослава вітали понад двісті парафіян і гостей парафії.

Під час проповіді до вірних Предстоятель відзначив, що ми є Українською Церквою, котра завжди була і є відкрита не тільки для українців, а й для всіх людей. «Ми благословенні, що можемо називати себе Божими людьми і повинні поширювати красу наших чудових традицій Української Греко-Католицької Церкви серед інших націй і народів», – зазначив Глава Церкви.

Для громади візит Глави УГКЦ є історичним. «Наша скромна парафія має велику честь святкувати своє 60-річчя з найбільш почесним гостем – Блаженнішим Святославом. Ми назавжди запам'ятаємо цей історичний день, що наповнив наші серця чудодійною благодаттю і патріаршим благословенням. Ми будемо виконувати настанови нашого патріарха і надалі поширювати найкращі традиції й обряди Української Греко-Католицької Церкви з іншими церковними громадами Фінікса», – сказав парох парафії Гуго Соутус.

Греко-католицька парафія Успення Пресвятої Богородиці була заснована у Феніксі у 1957 році. Її засновниками були отець Роман Ганас і п’ять родин, які мали бажання прославляти Господа Бога в кращих традиціях Української Греко-Католицької Церкви. Сьогодні парафія нараховує понад 120 родин.

Помолитися разом із греко-католиками у Феніксі прийшли преосвященний владика Томас (Олмстед) – ординарій Римо-Католицької єпархії, преосвященний пладика Джеральд Н. Діно – глава Візантійської єпархії Покрови Пресвятої Богородиці у Феніксі та всечесний о. Петро Мазепа, парох УПЦ Покрови Пресвятої Богородиці.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next