АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відзначив грамотою отця Володимира Волошина

Четвер, 10 жовтня 2019, 21:05
9 вересня в рамках річних зборів священників УГКЦ в Італії було відзначено патріаршою грамотою о. Володимира Волошина, настоятеля парафії Святого архистратига Михаїла у Флоренції.

Грамоту від імені Блаженнішого Святослава вручив владика Діонісій, делегат Апостольського екзархату для вірних УГКЦ в Італії.

«Візит Синоду Єпископів УГКЦ до Флоренції з нагоди 580-річчя Флорентійського Собору та 55-річчя візиту патріарха Йосифа Сліпого – визначна подія, яка стане однією з важливих сторінок історії нашої Церкви. Це було паломництво потвердження і оновлення духу Флорентійського єднання, проходження слідами славних попередників – митрополита Київського Ізидора та ісповідника віри патріарха Йосифа», - написано у грамоті Глави УГКЦ для о. Володимира Волошина і також відзначено його «довголітнє служіння пасторальним координатлором для українців в Італії».

Додамо, що паломництво єпископів УГКЦ до Флоренції відбулося 14-15 вересня як завершальний етап проведення Синоду Єпископів УГКЦ 2019 р. У межах паломництва були відзначені дві історичні події: 580 років від часу проголошення Флорентійської унії (6 липня 1439 року) та 55 років візиту Блаженнішого патріарха Йосифа Сліпого до Флоренції (24–26 січня 1964 року), який хотів пройти слідами свого славного попередника, учасника Флорентійського собору (1439), Київського митрополита і першого кардинала Київської Церкви Ісидора. Головною подією паломництва була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава УГКЦ в катедральному соборі Флоренції Санта Марія дель Фйоре. Вітаючи українських паломників, кардинал Бетторі подарував для УГКЦ мощі св. Івана Золотоустого та спеціально виготовлену копію  булли Флорентійського Собору.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next