АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ візьме участь у Зустрічі східних католицьких єпископів Європи

П'ятниця, 08 червня 2018, 14:05
З 14-17 червня у м. Лунгро на Півдні Італії відбудеться Зустріч східних католицьких єпископів Європи. Делегацію єпископів УГКЦ очолить Блаженніший Святослав.
Фото: «Rzeczpospolita» Фото: «Rzeczpospolita»

“Обличчя Східної Церкви: Богослов’я, партикулярне право та Літургія” – тема цьогорічного з’їзду ієрархів Східних Католицьких Церков Європи. У програмі робочих засідань передбачений виступ кардинала Леонардо Сандрі, префекта Конгрегації Східних Церков, кардинала Анжело Баняско, президента Ради Єпископських Конференції Європи, архиєпископа Поля Тшеріка, нунція Апостольської Столиці в Італії. 

З  доповіддю про особливості Східних Церков виступить архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації Східних Церков. Про роль особи єпископа у нових нормах подружнього процесу говоритиме владика-емерит Дімітріос Салахас.

Додамо, що цьогорічна Зустріч східних католицьких єпископів Європи відбудеться у Лунгро з нагоди святкування 100-річчя цієї єпархії.  Італо-албанська єпархія Лунгро належить до візантійської традиції у підпорядкуванні Апостольській Столиці. До неї належать італо-албанці, що залишились вірними візантійській традиції. Сьогодні вони проживають на території п'яти областей Італії, формуючи 30 парафій єпархії.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next