АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Полтаві: «Перемога потребує переможців, які є морально вищі за наших нападників»

П'ятниця, 17 червня 2022, 22:31
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 17 червня 2022 року відвідав з душпастирським візитом Полтаву.

Візитом до Полтави завершилися триденні відвідини Глави Церкви трьох міст України: Сум, Харкова і Полтави.

Візит духовного лідера на Полтавщину розпочався з Літургії у храмі Всіх святих українського народу УГКЦ. Хоча це був робочий день, але громада численно зібралася на богослужіння.

Під час проповіді до вірних Глава Церкви відзначив, як важливо у своєму серці подолати злобу. «Господь Бог своєю любов’ю до нас гасить людську злобу та гріх. Ту саму силу він передає християнам. І коли ми прощаємо свого кривдника, ми його перемагаємо, – сказав він і продовжив: – Прощаючи, ми перемагаємо те зло, яке кривдник нам заподіяв. Якщо ми відповідаємо злом на зло, воно тоді тільки збільшується. І людина власними силами ніколи не зможе зла як такого подолати. Це не в нашій силі».

«І навіть сьогодні, – наголосив Предстоятель, – коли ми бачимо, як ворог ґвалтує, вбиває, нищить, не даймо нашому ворогові перемогти себе на полі бою нашого серця. Якщо ми зуміємо знищити те зло, яке несе ворог, у нашому серці, ми його переможемо. Бо перемога потребує переможців, які є морально вищі над нашими нападниками».

Одразу після Літургії Предстоятель зустрівся з головою Полтавської обласної державної адміністрації Олександром Біленьким. Зустріч відбулася в приміщенні «Карітас-Полтава», який активно в час війни надає допомогу постраждалим від війни. Цифра постраждалих коливається від 45 до 60 тисяч.

Під час зустрічі Глава Церкви намагався з’ясувати, які потреби мають вимушені переселенці, щоб, відповідно до можливостей Церкви, надати допомогу громадам області та громадянам, яких війна змусила покинути домівки.

«Висловлюю велику вдячність за те, – сказав Блаженніший Святослав, – що ви робите для людей, котрі врятувалися від війни у вашій області. Полтавщина має особливо стратегічне місце і значення ‒ потужний гуманітарний хаб. Спільне лихо, яке спіткало кожного українця, об’єднує. Важливо тримати єдність влади, депутатського корпусу та партнерів. Будемо шукати можливості та зв’язки, щоб підтримати в цьому надзвичайному виклику для країни».

Предстоятель зустрівся і з мером міста Олександром Мамаєм. Під час зустрічі мер Полтави відзначив великий внесок «Карітасу-Полтава» як благодійної організації, яка найбільше надає допомогу в місті та області.

На завершення візиту Глава Церкви відвідав два відділення «Карітасу-Полтава», де безпосередньо видають допомогу потребуючим.

Блаженніший Святослав побажав, щоб руки волонтерів і працівників Карітасу ніколи не були порожніми і завжди мали що дати людям. Відзначив, зокрема, своїм обов'язком працювати над цим.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next