АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ відзначив Патріаршою грамотою владику Діонісія Ляховича

Вівторок, 29 червня 2021, 17:24
29 червня у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди ювілею 75-річчя преосвященного владики Діонісія Ляховича, екзарха Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії.

З цієї нагоди Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, відзначив архиєрея Патріаршою грамотою.

«У цей святковий день дякуємо Господеві за дар Вашого життя, святительського служіння та за всі дари, якими Він так рясно вас наділив і які Ви щедро примножили впродовж свого жертовного служіння Богові і Церкві», - зазначено у грамоті Глави УГКЦ.

Вітаючи ювіляра від імені Синоду Єпископів УГКЦ, Блаженніший Святослав наголосив: «Ваше служіння як екзарха є добрим прикладом жертовного пастиря, який кладе душу свою за овець своїх. Для тисяч вірних нашої Церкви, які в пошуках кращої долі опинилися на теренах Італії, Ви стали добрим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх правд і свобод, особливо в час становлення цієї церковної одиниці».

Додамо, що владика Діонісій народився 2 липня 1946 р. в м. Помбасі (Бразилія),  виконував різноманітну душпастирську працю для української діаспори в Бразилії, упродовж 8 років був ректором семінарії та Інституту філософії в Куритибі.

У 1991 році приїхав в Україну для відродження філософсько-богословських студій Василіянського Чину. У 1994 році став ректором Василіянського інституту в Золочеві, викладачем в вищих духовних семінаріях України.

З 1996 по 2004 роки — протоархимандрит Чину Святого Василія Великого з осідком у Римі.

21 грудня 2005 року номінований Куріальним єпископом Верховного Архиєпископа Києво-Галицького. Єпископську хіротонію отримав 26 лютого 2006 року у Прудентополісі (Бразилія).

Від 7 січня 2009 іменований Святішим Отцем Венедиктом ХVІ Апостольським візитатором для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

24 жовтня 2020 року у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець призначив владику Діонісія Ляховича Апостольським екзархом для українців католиків візантійського обряду, які проживають в Італії.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next