АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в Будапешті зустрівся з послом України в Угорщині

П'ятниця, 10 вересня 2021, 21:06
10 вересня 2021 року в Будапешті Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся з послом України в Угорщині п. Любов’ю Непоп.

У зустрічі також взяли участь: голова ПМВ УГКЦ владика Степан Сус, екзарх Харківський Василь Тучапець, протоігумен Закарпатської провінції отців василіан Франциск Онисько, душпастир для українців в Будапешті о. Дам'ян Габорій , о. Андрій Белеканич із василіанського монастиря в Маріяповч та секретар Глави Церкви о. Олег Олекса.

У ході зустрічі сторони обговорили актуальний стан української громади в Угорщині та виклики, які постають перед українцями в Угорщини.

Під час зустрічі Блаженніший Святослав наголосив на важливості плекати єдність між українцями в Угорщині. «Церква, посольство та громада мають бути між собою партнерами, які об'єднані спільною метою – допомогти українцям в Угорщині», – сказав Предстоятель і попросив працівників посольства всіляко допомогти новоприбулим українцям, яких, за неофіційними даними, у країні є понад 100 тисяч.

Глава Церкви також розповів присутнім про зустріч з віце-прем'єром угорського уряду п. Жолтом Шем’єном, на якій обговорювалося питання будівництва храму УГКЦ, школи та садка в Будапешті.

Після зустрічі Блаженніший Святослав спільно з послом України в Угорщині п. Любов'ю Непоп та присутнім духовенством поклав квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку в Будапешті.

Пригадуємо, що завтра, 11 вересня, о 12:00 Блаженніший Святослав звершить Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого Михаїла (м. Будапешт, вул. Ваці утца, 47).

Департамент інформації УГКЦ
за повідомленням Пресслужби УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next