АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ у Польщі: «Папа Франциск, як послідовник Христа на землі, має особливу благодать Святого Духа, яка не допустить продовження цієї війни»

Середа, 10 червня 2015, 10:37
Україна стала жертвою несправедливої агресії свого великого сусіда. Незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства та Мінські угоди, в Україні так і не було «режиму припинення вогню» й останнім часом багато важкої зброї та техніки було введено на українську території. Тільки за останні 24 години вбито 8 українських солдатів, а 12 – поранено.

Про це заявив на прес-конференції у Варшаві Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ, 9 червня, як повідомляє польська Iнформаційна агенція  KAI.

Він наголосив, що УГКЦ намагається «служити своїй нації і бути голосом тих, хто страждає, щоб казати правду про війну проти України, яка є "війною дезінформації"». «Через пропагандистські зусилля наших північних сусідів існує багато неправди у ЗМІ», – каже він.

На його переконання, християни повинні сприяти миру і прагнути примирення, тому УГКЦ щодня молиться за мир в Україні.

Глава Церкви зазначив, що молячись під час свого візиту до Польщі перед зображенням Богоматері на Ясній горі, яка є не тільки польською королевою, але й матір’ю України, він молився за мир у країні. А також за те, щоб ця агресія не поширилася на інші райони держави й не заторкнула польську націю. «Можна сказати, що ситуація в Україні в цей час охоплює і Європу. Тому незалежність України є питанням безпеки Європи та миру в Європейському Союзі», – наголосив Верховний Архиєпископ УГКЦ.

Він додав, що Папа Франциск добре поінформований про те, що відбувається в Україні. Тому зустріч Понтифіка з Президентом Росії Володимиром Путіним, яка відбудеться сьогодні, 10 червня, – це «один із способів зупинити цю війну».

«Я не знаю, як відбуватиметься ця розмова, але в листі до Святішого Отця я попросив його бути голосом жертв цієї війни та тих, хто страждає, як батька, який прагне захистити своїх дітей. Ми бачимо, що зараз як міжнародна дипломатія, так і  міжнародне право не в змозі зупинити агресію. Проте ми, католики, вважаємо, що Святіший Отець, як послідовник Христа на землі, має особливу благодать Святого Духа, яка не допустить продовження цієї агресії та війни», – сказав Очільник УГКЦ.

За матеріалами ekai.pl

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next